top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תAnorma Lee

מחפשים עבודה? טיפים והכוונה למעצבים מתחילים שנמצאים בתהליך חיפוש עבודה בהייטק

אם בדיוק סיימתם ללמוד ואתם מרגישים קצת אבודים בכל הנוגע לחיפוש עבודה, הגעתם למקום הנכון! אז מי שלא מכיר אותי נעים מאוד אני רביד :) לעולם העיצוב נחשפתי בגיל 12 כשאבא שלי שם לי ביד דיסק של פוטושופ ואמר לי שאם אני רוצה בוק בת מצווה, אז אני אהיה זו שתעצב אותו לעצמי. מפה לשם התחיל לו רומן סוער ביני לבין התוכנות של אדובי.

היום אני בת 28 עובדת בעבודת חלומותי כמעצבת מובילה בצוות UI UX בחברת משחקים. החלטתי לכתוב את הפוסט הזה כי זה מה שאני הייתי רוצה לקרוא לפני מסע הראיונות הארוך שעברתי בתחילת הדרך שלי. מקווה לחסוך לכם תסכול מיותר ולפזר מעט את הערפל.



קצת אחרי שהשתחררתי מהצבא, התראיינתי לתפקיד הראשון שלי בעיצוב בתעשיית ההייטק. היה לי ניסיון כשכירה רק שנה ובתור מעצבת גראפית לפרינט, לא היה לי תואר או כסף לתואר ולקורס הכנה לתואר, תיק העבודות שלי לא היה ממוקד כלל, אבל מה כן? אהבה מטורפת לתחום! ידעתי פוטושופ ואילוסטרייטור, דיי טוב ועשיתי כמה קורסים של לינדה וכמה עבודות קטנות במקביל ללימודים במגמת גרפיקה בתיכון. באותה תקופה כסף לא עניין אותי כלל, לי לא היה אכפת לעבוד גם בחינם. הייתי ברבק לקבל כל עבודה ורק בשביל הניסיון. כבר אז היה לי מספיק ביטחון לקרוא לעצמי מעצבת ועם קורות חיים דלים בניסיון, השגתי את העבודה הראשונה שלי בהייטק.


אז איך עשיתי את זה? נתחיל בזה שהבנתי משהו מאוד חשוב - הבנתי מה קריטי ללקוחות באמת. קריטי להם למצוא מעצב טוב ששולט בכלים. ניסיון תעסוקתי ותואר, מקטין את הסיכוי שהלקוח יחווה תסכול מקצועי מהמעצב שהוא גייס, אך רבים מהם רוצים עבודה בזול או מוכנים לתת צ׳אנס למעצב מוכשר עם פוטצניאל.


טיפ 1 - תבינו מה יענה על הצרכים של הלקוח הפוטנציאלי שלכם לפני שאתם מתחילים לעבוד קשה על תיק עבודות. זה יעזור לכם מאוד להתמקד במהלך הבניה שלו ולהבין מה אתם צריכים בשלבים הבאים.

איך מתכוננים לראיון עבודה בהייטק?

טיפ 2 - תבררו כמה שיותר פרטים על החברות בהם אתם מעוניינים לעבוד.

כדאי גם לנסות את המוצרים/השירותים שהחברה מציעה אם יש לכם אופציה כזאת.

בחלק מהמקרים ישאלו אתכם אם שמעתם על החברה וברוב המקרים יספרו לכם עליה בכל מקרה. אחרי שהבנתם מה אופי המוצרים או השירות ומי הקהל. נכון לבדוק גם מי המתחרים ואיך עובדים המוצרים/שירותים שלהם. במילה אחת - מחקר!

מחקר יתן לכם תמונה ברורה יותר של השוק ויחזק את הביטחון שלהם בכם ואת הביטחון שלכם בהם גם כן.


טיפ 3 - תעזו לשאול את המראיין שאלות לגבי התנאים שלכם ותכתבו לעצמכם אותם על דף עוד לפני הראיון. לא רק תנאי השכר, תשאלו גם על הנסיעות, שעות העבודה, ההפסקות, אופי העבודה וכל דבר שחשוב לכם. תזכרו שלא רק הם מראיינים אתכם, גם אתם מראיינים אותם.

דרישות

סביר מאוד להניח שהחברה שאתם מתראיינים אליה תציין מה הם הדרישות לקבלת העבודה במודעת הדרושים. אז תקראו אותה טוב, הבינו את הדרישות ועל כמה מהן אתם עונים.


כמעט בכל עבודת עיצוב הדרישות הם:

1. שליטה באחת או יותר מתוכנות העיצוב המובילות בשוק

2. ניסיון של מספר שנים

3. תיק עבודות מעודכן

4. תעודה או תואר בחלק מהמקרים

שימו לב - הדרישות האלה הם לא קיר. לא פעם מצאתי את עצמי עוברת ראיונות על אף שלא היה לי הרבה מהדרישות, תנסו מקסימום תצליחו :)


טיפ 4 - השקיעו בעיצוב של קורות החיים והתאימו אותו לשפה העיצובית של האתר, כלומר מתגו את עצמכם.
ככל שתיק העבודות והעיצוב של קורות החיים יהיו מושקעים יותר, הסיכוי שיחזרו אליכם למרות שאתם לא עונים על חלק מהדרישות יגדל. גם רשת חברתית עם הרבה עוקבים או מעודכנת בעבודות יכולה לעשות רושם טוב על המגייסים.

מה יהיה בראיון עצמו?

צוות קריאייטיב בחברות שונות מורכב שונה. זה תלוי במוצר, בשיטת העבודה המקובלת שם ובגודל החברה. כשמתראיינים לחברות בינוניות עד גדולות נהוג לעבור מספר ראיונות.


ראיון עם ראש הצוות

לעיתים הוא יהיה ארט דיירקטור או מעצב בכיר כזה או אחר. המטרה של הראיון הזה היא גם באמת לבדוק את הרמה המקצועית שלכם וגם לראות אם הכימיה הראשונית עובדת. לרוב הוא ישאל על העבודות שביצעת, כמה זמן לקח לך לעבוד עליהם, מה היה אופי העבודה, עם איזה כלים עבדת וירצה לשמוע ממך מה הייתה המחשבה מאחורי העיצוב.

בסיום החלק הזה, תקבלו מבחן עיצוב עם דדליין של כמה ימים.


טיפ 5 - תראו 3 כיוונים שונים לעיצוב ורצוי שאחד מהם יהיה דומה למוצר שלהם, אבל ראשית צרו דוגמא אחת טובה מהר.

טיפ 6 - התייעצות לגבי המבחן עם אנשי מקצוע. גם בעבודה זה יהיה חלק מתהליך העיצוב. נסו לשמור על סדר במסמך ולהעביר אותו במייל מסודר באנגלית ואם סיימתם לפני הזמן יופי, אם לא, בקשו תוספת זמן.

ראיון עם HR

הראיון הבא יהיה ראיון שיבדוק את הכישורים החברתיים שלך. כנראה שתפגוש מראיינת אחת או 2 והם ישאלו אותך על עצמך. יבחנו את שפת הגוף שלך, את הביטחון שלך בדברים שאתה מספר ואפילו חלקם ינסו להוביל את השיחה למקומות לא סימפטיים. כמובן שזה תלוי באופי ובגישה של המראיינת.


טיפ 7 - הגיבו בשלווה ובביטחון לשאלות.

אם אתה לא סוציופט שמחפש דרמה ורב עם כל העולם על כל שטות, השלב הזה לא צריך לאיים עלייך כלל. מבחנים הם מלחיצים, זה נכון, אבל חשוב מאוד לזכור שדבר לא יאמר בכוונה לפגוע בך אישית או להכשיל אותך בכוונה. נסו לענות לעניין ובכנות תוך שמירה על הכבוד של כל אדם שעולה בשיחה בכל הקשר שהוא. אם אתם יכולים להמנע מהסיפורים הפחות טובים שיש לכם, עשו זאת.


הנה לכם כמה שאלות שנתקלתי בהם פעם אחר פעם בראיונות שונים לתפקידים שונים:


מה החולשות שלך?

טיפ 8 - נסו להימנע מתשובות כגון ״אני פרפקציוניסט״ לרוב זה עלול להתפרש כניסיון להציג את החוזקות שלך במסווה.

דברו על בעיה אמיתית שיש לכם והציגו אותה לצד הפתרון שהגעתם אליו. כשאני נשאלתי על חולשותיי בראיון האחרון, סיפרתי שאני סובלת מבעיית קשב וריכוז, אך שאני מטופלת בתרופה שעוזרת לי להתמודד עם הקושי. אם אינני לוקחת אותה אז לרוב רעשים מסיחים את דעתי מהר מהעבודה. נשאלתי מיד אחר כך אם זה מעקב לי את מועד ההגשה שלי. עניתי שלא, מפני שהוחזקה שלי היא ניהול זמן ואני לוקחת בחשבון את הפרעת הקשב שלי.


מה החוזקות שלך?

טיפ 9 - גם פה השתדלו לא להפריז בכדי לא להישמע שחצנים, אבל זה בסדר להחמיא לעצמכם ולדבר על אחד או שניים המחוזקות שלכם.

אני דיברתי על הסקרנות שלי ועל מוסר העבודה הגבוהה שלי. סביר להניח שישאלו אתכם איך זה עזר לכם בעבודה בשביל לקבל עוד חיזוק לדברים שלכם.


איך אתם מתמודד עם ביקורת?

שאלה מאוד טריקית, קל מאוד ליפול בראיון. על תשובה שנשמעת לא אמינה. לרוב אנשים לא אוהבים לשמוע ביקורת. לכן "אני אוהבת ביקורת" זו לא תשובה אמינה תסמכו עלי.


טיפ 10 - נסו משהו כמו "אני מאמין שביקורת מאנשי מקצוע מנוסים יכולה לשפר אותי מאוד" או "הלקוח תמיד צודק ולכן אני משתדל לא לערב רגשות או להתאהב בעיצובים שאני יוצר בשבילו, זה לא נועד בשבילי ככה שאין סיבה שאפגע״ או ״אני מאמין שתמיד יש מקום להשתפר" אלה תשובות טיפה יותר אמינות.

איפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

טיפ 11 - תהיו כנים, במידה שלא מדובר במשרה זמנית, יתכן שהם ירצו לשמוע מה הם השאיפות המקצועיות שלכם. אם אתם רואים את עצמכם בתפקיד ניהולי, תאמרו את זה. אם אתם חושבים להישאר בתפקידכם עד הפנסיה, שקפו את זה. אם המטרה שלכם היא לדלג מעבודה לעבודה, תספרו להם שזה המקצוע שלכם עד סוף החיים. תחסכו מהם את העובדה שאתם כנראה תעברו לארהב בעוד שנתיים. גם כי יתכן שהתוכניות שלכם עלולים להשתנות בעקבות העבודה. מה שנקרא, תהיו סלקטיבים בדברים שלכם, אבל לא שקרנים.

למה באת אלינו?

טיפ 12 - אם הגעתם לחברה הזאת במקרה, תוכלו לומר את זה. אם הגעתם כי שמעתם עליהם, אפילו יותר טוב ואם תמיד חלמתם לעבוד שם, נסו לעדן את הדברים ולומר שזאת חברה שמצאה חן בעיניכם מאוד ואתם גם המשתמש של המוצר שלהם.

ספר על בעיה אחת שהייתה לך בעבודה

טיפ 13 - ספרו על יום פחות טוב או על אתגר רציני שחוויתם במהלך העבודה האחרונה שלכם. גם אם התפקיד לא היה תפקיד עיצוב. הם בעיקר שואלים פה מה החולשה שלכם רק במילים אחרות. ספרו גם כיצד הסיפור הסתדר ומה הלקח שהפקתם.

איך אתה עם עבודת צוות?

אם אתה ביישן, שקט, או לא פעיל במיוחד בצוות, ספר כיצד העבודה בצוות הועילה לך מהזווית שלך. אם יש לך ניסיון בהדרכה או ניהול כזה או אחר זה ללא ספק במקום לספר על זה.


למה עזבת את העבודה הקודמת?

סביר להניח שיבקשו ממך לספר על הסיבה בגללה עזבת את מקום העבודה האחרון שלך.

טיפ 14 - אם הסיבה הייתה פיטורים בעקבות ויכוחים אינסופיים עם הבוס, במקום לדבר עליהם, ספרו מה היו הציפיות שלך מהמקום הקודם וממה התאכזבתם. תארו במילים מכבדות עד כמה שתוכלו את השיקולים שהביאו לעזיבת את מקום העבודה. אם פוטרת תוכל לומר מה הייתה הסיבה לכך לדעתך.

זה זמן טוב להדגיש מה חשוב לך שיהיה בעבודה הנוכחית להבדיל מהקודמת ותזכור שיש סיכוי שהם ירצו ממליץ שהיה סמכות מעליך אז עדיף לא לשקר אבל לחסוך גסויות מה נקרא.


ממליצים הם אנשים שעבדת איתם או תחתיהם.

טיפ 15 - הכי טוב להרים אליהם טלפון קודם ולהכין אותם לכך שהם עומדים לקבל שיחה ממקום עבודה שאתם מעוניינים בו.

הצגת תיק עבודות

טיפ 16 - רצוי שיהיה אתר פורטפוליו עם 10 עבודות לפחות שמראות את הכישורים שמקום העבודה הזה מחפש. כדאי שיהיה גם תיאור כללי של כל יצירה וגישה נוחה לכל פרוייקט ולתהליכי עבודה שלך.

אני מגיעה איתי עם המחשב ועם אייפד, לרוב סביר להניח שהמראיין יביט בתיק העבודות שלך דרך המחשב שלו. פה זה המקום שלך לדבר על עיצוב ולהראות את היכולות שלך.

טיפ 17 - נסה להמנע מהתנצלויות לגבי הרמה שלך או כל הבעת חשש שיש לך לגבי התפיסה שלהם את העבודה שלך. דבר על הבחירות העיצוביות שלך, על תהליך העבודה והראה גרסאות שונות לעיצובים שונים ותהליכים שהובילו אותך לפתרונות שלך.

לסיום כמה דברים שכדאי להימנע מהם:


הססנות מראה על חוסר ביטחון. גם לחיצת יד רפויה.

טיפ 18 - השתדלו להיות בטוחים בדברים שאתם אומרים ואם בחרתם ללחוץ יד, לחצו את היד של האדם מולכם בביטחון (לא חזק מאוד) אם אינכם בטוחים לגבי תשובה לשאלה מסוימת, תהיו כנים לגבי זה. זה עדיף מלנסות לחשוב על תשובה שתשמע טוב מבלי להיות בטוחים בה. זה עלול לערער את הביטחון של המראיין בשאר הפרטים שציינתם אולם אם תביעו כנות בנוגע לחוסרים בידע שיש לכם. הדבר יכול להיתפס גם כצעד המעיד על נכונות ללמוד ועל כנות.

פאסיביות

טיפ 19 - השתדלו לדבר בראיון העבודה ולא רק להקשיב. פאסיביות עלולה לשדר חוסר עניין בתפקיד ואפילו להתפרש כזלזול. מספיק שתחשבו בבית מראש על התשובות שאתם מתכוונים לענות לשאלות שציינתי פה. כמובן שגם התלהבות יתר על המידה לא תתפס טוב. נסו להיות באמצע.


התנגדות והסתייגות משאלות מסוימות או מתשובות מסוימות מקרינות חוסר ביטחון, יוצרות אנטי ויכולות גם לקטוע את הראיון כולו.

טיפ 20 - הקשיבו לדברים שהמראיין שואל או עונה וקבלו אותם כפי שהם. אם נקודה מסויימת לא נראית לכם, תשאלו מה הסיבה שהם מעלים את הנקודה, בקשו מהם להסביר את עצמם ותענו בנימוס. אתם לא חייבים לקבל כל דבר שאומרים לכם, אבל השתדלו לא להתווכח ולהתנגד יותר מידי.



זהו, עד כאן להיום על ראיונות עבודה :)

מקווה שעזרתי לפחות קצת ושיהיה לכולם המון בהצלחה ותרגישו חופשי לשלוח לי הודעות ולהתייעץ אני אשמח לעזור🖤





399 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
Post: Blog2_Post
bottom of page